Den internationella konstutställningen ”The Art of Zhen Shan Ren” gästar Skara 20 – 29 oktober

posted in: Aktuellt, Genomförda aktiviteter | 0

Den internationella konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren, Sanningens Godhetens och Tålamodets konst, som idag turnérar världen över gästar Skara 20 – 29 oktober.

Vernissage 20 oktober kl. 11

Plats: Åbomska Galleriet, Gamla Biblioteket i Skara www.konstochkultur.org

Öppet:

20-21 oktober kl. 11-19

22-29 oktober kl. 11-17

Guidade visningar för grupper om minst 5 personer kl 11 och 17 varje dag.

Förbokas på tel 076-8641115 eller e-post humlanchris@telia.com

Arrangör: Föreningen Konst och Kultur samt Svenska Föreningen för Falun Dafa.

i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Skara.

 

Fri entré. Välkomna!

The Art of Zhen Shan Ren är en gripande skildring av förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina och av människor med modet att stå emot ondska. I hopp om att få ett slut på detta omänskliga förtryck av en fredlig utövning, bestämde sig professor Zhang Kunlun och de andra konstnärerna för att genom sin konst uttrycka sin personliga förståelse av livet och universum. Några av dessa konstnärer har själva erfarit tortyr och förtryck i Kina.Det är en aktuell och relevant utställning som ger en inblick i bristen på mänskliga rättigheter i dagens Kina genom skildringar av många människors livsöden. Utställningen  har visats i över 50 länder och 300 städer och var 2014 huvudutställare på Skandinaviens största konstmässa Art Nordic.

Inspirerande och tankeväckande. Tidlös och universell.

”Vår konst kommer från rena, uppriktiga hjärtan. Det är våra egna erfarenheter som reflekteras i våra arbeten. Konst kan verkligen påverka mentaliteten hos människor, men hänger också direkt samman med den mänskliga moralen, de hör ihop.” Prof. Zhang Kunlun