Kunlun Zhang
Kunlun Zhang är en av det moderna Kinas mest skickliga skulptörer. Han tog examen från skulpturdepartementet vid Kinas konstinstitut och specialiserar sig på oljemålning och kinesiskt måleri tillsammans med skulptur. Han har arbetat som chef för skulpturinstitutet vid Shandongs konstinstitut såväl som varit chef för dess skulpturforskningsinstitut. Zhang har mottagit många utmärkelser och har deltagit i mängder av utställningar i Kina och runt om i världen. Han och hans verk står listade i Who’s Who in th World, The Encyclopedia of Outstanding Chinese samt Collected Works of the World’s Sculpture, samt flera andra publikationer. År 2001 satt Zhang fängslad som samvetsfånge i Kina.

 

 

 

 

Xiaoping Chen
Xiaoping Chen är en skicklig målare som är född i Kina men som har levt många år i Kanada. Hon studerade vattenfärg och keramik vid universitetet i Mariana 1997, och har ställt ut sina verk i ett flertal privata utställningar. Hennes verk har valts ut för reproduktion i en mängd olika media, däribland i konstkalendrar, som bokillustrationer och bokomslag. Chen har mottagit ett stort antal utmärkelser i Kina. 1998 utnämndes hon till ’Outstanding Artist’ av norra Mariana-öarna. Hon har tidigare varit konstchef vid konstrådsförsamlingen i Richmond, British Columbia, Kanada.

 

 

 

 

 

Xiqiang Dong
Xiqiang Dong har studerat vid Tianjins konstakademi samt den centrala konstakademin i Peking, Kina. Han var tidigare professor och bosatt konstnär vid Tianjins konstakademi såväl som konstnär vid Kinas centrala konstinstitut. Dong har mottagit talrika utmärkelser. 1993 visades hans verk vid Kinas prestigefyllda National Arts Gallery, vid vilket han vann de högsta utmärkelserna.

 

Kathleen Gillis
Kathleen Gillis är konstnär och lärare med B.A-utmärkelser från universitetet i Ottawa. Hon har deltagit i mängder av utställningar i gallerier, konstcenter, kommersiella gallerier och alternativa platser i Kanada och utomlands. Hon har fått stipendier och priser på regional, provinsiell och nationell nivå. Hennes verk ingår i samlingar som återfinns i Kanadarådets konstbank, staden Ottawa, Carleton- universitet och Ottawas universitet. Hennes solo-utställningar har framförallt utgjorts av installationer, landkonst och storskaliga målningar.

 

Yuan Li
Yuan Li började studera konst vid nio års ålder under en professor i oljemålning från Shandongs konstakademi. Han har deltagit i många solo- och grupputställningar i Kina, Japan och Italien och har mottagit många utmärkelser och priser. 1996 listades Li i The Comprehensive Almanac of Accomplishemnts by International Chinese Artists. Sedan 1993 lever och verkar han i Tokyo, Japan.

 

 

 

 

 

Weixing Wang
Weixing Wang tog examen vid San Franciscos konstakademi. Hon har visat sina verk i många solo- och grupputställningar i Kina och USA. Senast 2002 höll Wang en solo-utställning i Cambridge multikulturella konstcenter med titeln ’Sökandes i labyrinten’.