16— 27 oktober 2023

The Art of Zhen Shan Ren

Föreningscenter Nobel 21, Malmö

Hitta hit

Adress

Nobelvägen 21, Malmö    

 

Öppettider

må-fre 12- 18, lö-sö 12-15 

        

Skånes Konst- och Kulturförening för Mänskliga Rättigheter välkomnar Dig att uppleva delar av den internationella konstutställningen, The Art of Zhen Shan Ren, Sanningens Godhetens och Tålamodets Konst, som visas 16 – 27 oktober 2023 i Malmö.

The Art of Zhen Shan Ren skapas ur djupa inspirationer, långt bortom kommersiella intressen. Med uppkomsten av Kinas ekonomiska och politiska makt säljs konst som skapas av dagens kineser, om de har regeringens godkännande. De 18 konstnärerna i denna utställning, som alla med ett enda undantag är kinesiska, har dock inte gett efter för statliga sanktioner. Flera av dem har förföljts och torterats. Deras realism med en mycket noggrann och detaljerad form, uttryckt i oljemåleri på duk samt traditionell kinesiskt måleri med vattenfärger, upprätthåller de gamla mästarnas traditionella kultur. Dessa modiga konstnärer skapar från en annan synvinkel.
De målar till förmån för en grundläggande mänsklig värdighet som äventyras i Kina. De målar för mänskliga rättigheter som överskrider kulturella gränser genom att berätta om verkliga händelser som skildrar brutalt lidande, orubbligt mod och evig skönhet. De berättar historien om Falun Gong, en qigongmetod av historisk omfattning och popularitet som ställs utanför skydd av lagen och som olagligt förföljs av det kinesiska kommunistpartiet sedan 24 år. Kärnan i Falun Gong är att agera i enlighet med sanning, godhet och tålamod.
Denna konstsamling har visats i många länder, inklusive mer än en gång på The New York Art Club, samt bl.a. på Metropolitan Museum i Buenos Aires, Aichi Art Center i Tokyo, Taiwan National Palace Museum i Taipei, Europaparlamentet, Pollock House i Skottland samt på Skandinaviens största konstmässa Art Nordic i Köpenhamn.
Vi hälsar Dig varmt välkommen.

Konstverk