Konstnärer

Skildring av erfarenheter med neo-renässansens formspråk.

Konstprofessor Zhang Kunlun samlade konstnärer som utövar samma andliga väg, och bildade vad som nu är Traditional Culture Art Center med bas i New York. Zhang började utveckla en samling verk som grundar sig på Zhen (Sanning) Shan (Godhet, Medkänsla) och Ren (Tålamod) och började berätta historien om Falun Dafa.

”Vår konst kommer från rena, uppriktiga hjärtan. Det är våra egna erfarenheter som reflekteras i våra arbeten. Konst kan verkligen påverka mentaliteten hos människor, men hänger också direkt samman med den mänskliga moralen, de hör ihop.”

Konstprofessor Zhang Kunlun

Konstprofessor Zhang Kunlun samlade konstnärer som utövar samma andliga väg, och bildade vad som nu är Traditional Culture Art Center med bas i New York. Zhang började utveckla en samling verk som grundar sig på Zhen (Sanning) Shan (Godhet, Medkänsla) och Ren (Tålamod) och började berätta historien om Falun Dafa.

”Vår konst kommer från rena, uppriktiga hjärtan. Det är våra egna erfarenheter som reflekteras i våra arbeten. Konst kan verkligen påverka mentaliteten hos människor, men hänger också direkt samman med den mänskliga moralen, de hör ihop.”

Konstprofessor Zhang Kunlun

Grundaren

Internationellt erkänd konstnär

 Zhang Kunlun har examen från Kinas konstinstitut. Han är specialiserad på oljemålning, kinesisk målning och skulptur. Han har varit chef för skulpturinstitutet i Shandong konst Institut, samt chef för dess forskningsinstitut för skulptur. Zhang är mottagare av många eftertraktade utmärkelser och har utställt sina verk i över femtio länder. Han och hans verk är inkluderade i Who’s Who in the World, The Encyclopedia of Outstanding Chinese och Collected Works of the World’s Sculpture, bland andra. Han samlade konstnärer som utövar samma andliga väg, och bildade vad som nu är Traditional Culture Art Center med bas i New York. Zhang är numera bosatt och verksam i USA. 

Grundaren

Internationellt erkänd konstnär

Professor Zhang  Kunlun har examen från Kinas konstinstitut. Han är specialiserad på oljemålning, kinesisk målning och skulptur. Han har varit chef för skulpturinstitutet i Shandong konst Institut, samt chef för dess forskningsinstitut för skulptur. Zhang är mottagare av många eftertraktade utmärkelser och har utställt sina verk i över femtio länder. Han och hans verk är inkluderade i Who’s Who in the World, The Encyclopedia of Outstanding Chinese och Collected Works of the World’s Sculpture, bland andra. Han samlade konstnärer som utövar samma andliga väg, och bildade vad som nu är Traditional Culture Art Center med bas i New York. Zhang är numera bosatt och verksam i USA.

Video

Samvetsfånge i Kina

Den väl respekterade professorn Zhang blev samvetsfånge i Kina på grund av att han utövade Falun Dafa. Han blev upprepade gånger arresterad, utsatt för tortyr och el-chocker och dömdes till tre år i fängelse. Under 2001, genom ansträngningar från vänner och den kanadensiska regeringen, släpptes han och fick politisk asyl i Kanada.              

Orubbligt mod

Måleri med budskap

”Denna förföljelse har pågått så länge, vi har använt olika metoder för att stoppa den. Som konstnär vill jag använda min målarpensel för att visa världen vad som händer i Kina.” Xiaping Chen

”Det konstnärerna har gemensamt förutom sin konstbakgrund är utövningen av Falun Gong. Vi vill berätta historier om Falun Gong för människor genom klara och rena målningar. Som konstnärer behöver vi ge upp vår egoism. Vi målar inte för oss själva. Vi målar för andra. Vi vill berätta för omvärlden vad som har hänt. Det är därför du inte kommer att se gigantiska konstnärssignaturer på målningarna.” Kathleen Gillis

Video – Möt konstnärerna

Konstnärsbiografier

Zhang Kunlun

Kunlun Zhang är en av det moderna Kinas mest skickliga skulptörer. Han tog examen från skulpturdepartementet vid Kinas konstinstitut och specialiserar sig på oljemålning och kinesiskt måleri tillsammans med skulptur. Han har arbetat som chef för skulpturinstitutet vid Shandongs konstinstitut såväl som varit chef för dess skulpturforskningsinstitut. Zhang har mottagit många utmärkelser och har deltagit i mängder av utställningar i Kina och runt om i världen. Han och hans verk står listade i Who’s Who in th World, The Encyclopedia of Outstanding Chinese samt Collected Works of the World’s Sculpture, samt flera andra publikationer. År 2001 satt Zhang fängslad som samvetsfånge i Kina.

Xiaoping Chen

Xiaoping Chen är en skicklig målare som är född i Kina men som har levt många år i Kanada. Hon studerade vattenfärg och keramik vid universitetet i Mariana 1997, och har ställt ut sina verk i ett flertal privata utställningar. Hennes verk har valts ut för reproduktion i en mängd olika media, däribland i konstkalendrar, som bokillustrationer och bokomslag. Chen har mottagit ett stort antal utmärkelser i Kina. 1998 utnämndes hon till ’Outstanding Artist’ av norra Mariana-öarna. Hon har tidigare varit konstchef vid konstrådsförsamlingen i Richmond, British Columbia, Kanada.

Xiqiang Dong

Xiqiang Dong har studerat vid Tianjins konstakademi samt den centrala konstakademin i Peking, Kina. Han var tidigare professor och bosatt konstnär vid Tianjins konstakademi såväl som konstnär vid Kinas centrala konstinstitut. Dong har mottagit talrika utmärkelser. 1993 visades hans verk vid Kinas prestigefyllda National Arts Gallery, vid vilket han vann de högsta utmärkelserna.

Kathleen Gillis

Kathleen Gillis är konstnär och lärare med B.A-utmärkelser från universitetet i Ottawa. Hon har deltagit i mängder av utställningar i gallerier, konstcenter, kommersiella gallerier och alternativa platser i Kanada och utomlands. Hon har fått stipendier och priser på regional, provinsiell och nationell nivå. Hennes verk ingår i samlingar som återfinns i Kanadarådets konstbank, staden Ottawa, Carleton- universitet och Ottawas universitet. Hennes solo-utställningar har framförallt utgjorts av installationer, landkonst och storskaliga målningar.

Yuan Li

Yuan Li började studera konst vid nio års ålder under en professor i oljemålning från Shandongs konstakademi. Han har deltagit i många solo- och grupputställningar i Kina, Japan och Italien och har mottagit många utmärkelser och priser. 1996 listades Li i The Comprehensive Almanac of Accomplishemnts by International Chinese Artists. Sedan 1993 lever och verkar han i Tokyo, Japan.

Weixing Wang

Weixing Wang tog examen vid San Franciscos konstakademi. Hon har visat sina verk i många solo- och grupputställningar i Kina och USA. Senast 2002 höll Wang en solo-utställning i Cambridge multikulturella konstcenter med titeln ’Sökandes i labyrinten’.

zhen shan ren art

Utställningar

publikomdömen

Berättelser