20 — 29 oktober 2021

The Art of Zhen Shan Ren

Föreningscenter Nobel 21, Malmö

Hitta hit

Karta

Adress

Nobelvägen 21, Malmö

Öppettider

må-fre 11.00-18.00 & lö-sö 11.00-16.00

Den internationella konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren – Sanningens Godhetens och Tålamodets konst – som idag turnérar världen över gästar Malmö, 20-29 oktober.

The Art of Zhen Shan Ren är en gripande skildring av förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina och av människor med modet att stå emot ondska. I hopp om att få ett slut på detta omänskliga förtryck av en fredlig utövning, bestämde sig konstprofessor Zhang Kunlun och de andra konstnärerna för att genom sin konst uttrycka sin personliga förståelse av livet och universum. Några av dessa konstnärer har själva erfarit tortyr och förtryck i Kina.Det är en aktuell och relevant utställning som ger en inblick i bristen på mänskliga rättigheter i dagens Kina genom skildringar av många människors livsöden. Utställningen har visats i över 50 länder och 900 städer och var 2014 huvudutställare på Skandinaviens största konstmässa Art Nordic i Köpenhamn. Inspirerande och tankeväckande. Tidlös och universell.

Arrangörer: Konst och Kultur för mänskliga rättigheter i Skåne, Föreningscenter Nobel 21 och Svenska Föreningen för Falun Dafa.

Besök vår facebooksida för mer info

Konstverk