8-10 april och 15-18 april 2022

The Art of Zhen Shan Ren

Salsta slott, Vattholma

Hitta hit

Adress

Lena Salsta 63, Vattholma     

 

Öppettider

      Alla dagar 11.00 – 16.00 

           Vernissage fre 8 april 12.00      

VERNISSAGE: Utställningen invigs i Kungssalen den 8 april kl. 12.00. Invigningstalare är fd. riksdagsledamoten Niclas Malmberg.

FILMVISNING: Prisbelönade ”SOS-brevet från Masanjia” visas alla dagar under utställningen i Kungssalen kl.13.00. Läs mer.

The Art of Zhen Shan Ren är en gripande skildring av förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina och av människor med modet att stå emot ondska.

I hopp om att få ett slut på detta omänskliga förtryck av en fredlig utövning, bestämde sig konstprofessor Zhang Kunlun och de andra konstnärerna för att genom sin konst uttrycka sin personliga förståelse av livet och universum. Några av dessa konstnärer har själva erfarit tortyr och förtryck i Kina. Det är en aktuell och relevant utställning som ger en inblick i bristen på mänskliga rättigheter i dagens Kina genom skildringar av många människors livsöden. Utställningen har visats i över 50 länder och 900 städer och var 2014 huvudutställare på Skandinaviens största konstmässa Art Nordic i Köpenhamn. Inspirerande och tankeväckande. Tidlös och universell.

Konstverk